Home Foto's reizen

Londen 2012

lang weekend 8 - 13 novemberFoto'shotel:
Via internet een treinticket gekocht en via booking.com het Alhambra Hotel gevonden vlakbij het St Pancras station, 5 minuten lopen dus heel handig. Ook omdat er in de buurt wel het een en ander is te zien.  1. donderdag
    8 november
Met de trein naar Londen, vertrek vanaf Amsterdam-Centraal om 9: 46 via Brussel-Zuid(Midi) met de intercity, daarna met de Eurostar naar London St Pancras. (NS Hispeed , NMBS , Eurostar)
Het is vroeg donker in Londen, om 16.30 al, nadat ik mijn hotel had gevonden (aan de overkant van de drukke Euston Road) was het al donker.
De buurt wat verkent,  uiteindelijk een Indiaas restaurant gevonden en daar gegeten.

2. vrijdag
Na het English breakfast in het hotel de stad ingegaan. Begonnen met een wandeling langs de Thames vanaf het station Embankment (de Oystercard, de Londense ov-chipkaart is wel heel handig daarbij). Via de Millenium Bridge kom je bij het Tate Modern. Veel te zien, en dat bijna allemaal gratis. Een paar tentoonstellingen moet je voor betalen maar de vaste tentoonstelling is gratis. Maar dat vond ik wel genoeg voor een paar uur. Daarna via de brug de Thames weer over en langs de St. Paul's Cathedral naar het London Museum (de geschiedenis van Londen). Een rondleiding meegedaan over het Romeinse Londen.  Nadat de Romijnen weg waren is Londen een tijd lang verlaten geweest. Tot sluitingstijd rondgekeken, daarna terug richting hotel en in de avondopenstelling het British Museum voor een deel bekeken met het idee later terug te komen. Alleen de benedenverdieping bezocht, de rest ben ik niet meer aan toe gekomen, volgende keer misschien?
In de buurt van het museum vind ik een Italiaans restaurant (The  Old Amalfi, 107 Southampton Row) en daar een pizza gegeten.

3. zaterdag
Beetje miezerig weer, dus prima weer voor een aantal musea. Met de tube naar Trafalgar Square en begonnen met de National Gallery. Ook weer een gigantisch museum en ook gratis. Helaas mag je er geen foto's maken. Tussendoor even langs de touristische sites zoals de Big Ben en de Houses of Parliament gelopen. Downingstreet kon je vroeger in lopen maar daar staat nu een groot hek. Daarna naar het volgende museum het naast de National Gallery gelegen National Portret Gallery.
Na afloop via Soho en Leicester square naar huis gelopen. Omdat het daar zo druk is loop ik door naar St Pancras en eet in een goedkoop Thais restaurant waar ze geen alcohol mogen verkopen maar ze wel lekker mangosap hebben.

4. zondag
Prachtig weer, de zon schijnt, eerst naar het Victoria & Albert museum. Daarna op zoek naar wat op het album van Pink Floyd Animals staat, de Battersea Power station. Via een wandeling in een boekje bij de Thames uitgekomen, maar het ding staat achter huizen verstopt. Een wandeling langs de Thames gemaakt en aan de overkant weer terug, toen nog wat foto's kunnen maken.
Ik had via tripadvisor een Nepalees restaurant gevonden bij Euston Station.

5. maandag
Bewolkt weer, eerst naar de British Library waar een tentoonstelling is over de Moghuls, nakomelingen van mongolen die een rijk hadden van Kabul tot zuid India in de goeie tijd. Heel verfijnde schilderkunst en ook veel boeken (in een bibliotheek te verwachten)
Na afloop regende het een beetje, naar Tate British gegaan, geprobeerd een bus te vinden voor de route maar dat was te ingewikkeld dus maar met de tube, 1 lijn, wel zo handig.
In de buurt van St Pancras een Indiaas restaurant gevonden wat me de eerste avond was aangeraden in het hotel.

6. dinsdag
    13 november
Terug naar huis
Vertrek vanaf London St Pancras 10:57, aankomst Brussel zuid 14:05 Met de trein van 14:18 naar Amsterdam, rond 18 uur thuis. Gelukkig op tijd voor de staking van woensdag, want toen reden de treinen niet in Belgie.

links:
London Transport
www.londontown.com/
visitlondon.com
British Tourist Authority London
Time Out London
Tripadvisor

Musea:
British Museum
Tate
Victoria & Albert Museum
National Gallery
Natural History museum


foto's

weer:
MET
weeronline
timeanddate
Accuweather

Home Foto's reizen