Home
Foto's reizen

31 december 2014 - 4 januari 2015

Barcelona

korte stedentrip met oud en nieuw


1. woensdag 31 december 2014
Na aankomst in Barcelona met trein en metro naar ons hotel.
Vandaar uit de stad ingelopen en in een restaurant wat gedronken, dat bleek uiteindelijk het restaurant te zijn waar we hadden gereserveerd maar dan onder een andere naam.
Na het eten de stad ingelopen richting hotel, in die buurt bleek er weinig te merken van het nieuwe jaar, beetje vuurwerk, toeters van boten in de haven en dat was het wel.


2. donderdag 1 januari 2015
Gisteravond was het nieuwjaar niet echt spectaculair, vanmorgen stadswandeling na ontbijt begonnen. Eerst de kathedraal, daarna op zoek naar Gaudí. Bij musea stonden gigantische rijen, ook bij het park en daar ook erg druk. Met de bus terug naar p. Catalunya en van daar teruggelopen naar het hotel.


3. vrijdag 2 januari
Eerst naar de Sagrada Familia waar ik al kaartjes voor had gekocht. Als ik dat niet had gedaan hadden we 4 uur in de rij moeten staan. Daarna dure broodjes gegeten op een terras in de zon. De oude gevel van een nog steeds functionerend ziekenhuis bekeken en daarna met de metro naar het modernisme museum wat dicht bleek. Museum van moderne kunst was wel open (na lang zoeken) maar was mij iets te modern. Vandaar teruggelopen naar huis.
's Avonds lekker gegeten in het wijkje aan de overkant van onze straat.


4
. zaterdag 3 januari
Een museumdag en dat terwijl het prachtig mooi weer is. Met metro en bus naar Parc Juic en museum van Joan Miro en daarna naar Museu National D'Art de Catalunya. Berg afgelopen, metro naar strand. Overal erg druk. Bus genomen naar onbekende plek en daarna metro. Veel gelopen dus.


5.  zondag 4 januari

Relatief vroeg ontbijt om op tijd bij het Picasso museum te zijn. Dat bleek al om 9 uur geopend, niet 10 uur, maar op 1e zondag vd maand gratis. Mooi museum, ook het gebouw.
Kopje koffie in leuk restaurant, bleken we al eerder te zijn geweest. Uitgecheckt uit hotel en met metro en trein naar het vliegveld. Ruim op tijd voor de terugvlucht.

foto's
fotoalbum


Links:

Barcelona Turisme (officiele touristenbureau Engels)
skyscanner 
bruisend Barcelona (vermijd wachtrijen)
tourist guide (populairste musea)
tourist guide (algemeen, Nederlands)
Barcelona tips (Nederlands)
La Sagrada Familia (Engels)
Startpagina (met veel links, Nederlands)
Wikipedia
foto's

Weer:
weeronline
timeanddate
Accuweather
Spaans weerbericht


Home
Foto's reizen